на живо

Разкол в Изпълкома в оставка: Венци Стефанов не иска Дерменджиев

"Футболистите ще заспят, докато им каже пет приказки в съблекалнята", заяви собственикът на "Славия"

Разкол в Изпълкома в оставка: Венци Стефанов не иска Дерменджиев

Собственикът на "Славия" и член на Изпълнителния комитет на Българският футболен съюз в оставка - Венцеслав Стефанов, заяви пред bTV, че не е одобрил за селекционер на националния тим Георги Дерменджиев и няма да приеме Йордан Лечков еднолично да взима решения по този въпрос.

"Няма да позволя това нещо да се случи! Президент в момента е Мишо Касабов. На Данчо Лечков му е възложено да търси треньор, но не да назначи, а да предложи. Няма оторизация да назначи новия старши треньор", заяви Стефанов.

Именно отговорникът за националните отбори в БФС - Йордан Лечков, потвърди пред bTV, че трикратният шампион на България с "Лудогорец" ще заеме поста на селекционер, който беше овакантен от Красимир Балъков преди дни.

Снимка: Lap.bg

"Георги Дерменджиев показа какво може. Докато беше при Киро Домусчиев, имаше скъпоплатени чужденци. За нашето първенство беше добре. Отиде в Казахстан – видяхме го. Отиде в "Левски" – видяхме го. На нас ни трябват млади хора, които да вдъхнат сили и енергия на тези момчета. Георги Дерменджиев, моите уважения, но докато им каже пет приказки, те ще заспят в съблекалнята. Тук става въпрос за честта на националния отбор на България", продължи той.

Собственикът на "Славия" заяви, че не е разговарял с Лечков след неговото потвърждение. 

"Да не сме гаджета с Данчо, че да се чуваме. Той да не би да ми се обади, когато обяви, че треньор е Дерменджиев?! Какво има да се чувам с него?! Утре (22 октомври) имаме заседание на бюрото, всеки от нас ще си каже мнението, но аз смятам, че това не трябва да се допусне. Трябва млад човек. Да, Дерменджиев работи с Лечков в Сливен и дай сега ще слагаме някой треньор, който му е приятел… Няма такива работи! Треньор ще бъде някой, който ще промени, ще направи нещо ново за българския футбол"

Снимка: Lap.bg

Стефанов дори посочи имена на потенциални специалисти, които да заемат поста.

"Има го и Ясен Петров, и Белия (бел. ав. - Николай Колев), който не е в "Ботев". Видяхте, че тези хора от нищо направиха нещо. Значи могат да обединят, мога да накарат тези футболисти да повярват в себе си и да дадат всичко от себе си за България. Трябва да се сложат нови хора. Както ще се подменят БФС, Изпълкома и всичко останало, така трябва да започне от националния отбор. Разберете го това нещо", завърши той.