на живо

Разкриха бомбастичните заплати в "Барселона"

Каталунски журналист обяви кой колко взима в клуба, който има тежки финансови проблеми

Reuters

Проблемите на "Барселона" в последните години са достояние на целия свят, но много рядко от клуба разкриват конкретни параметри, заради които се е стигнало до това положение.

В последните месеци се получаваше парадокс с привличане на нови футболисти, но те да не могат да бъдат регистрирани поради надвишения таван на заплатите, наложен от Ла Лига. Този сценарий се повтори и сега при привличането на Феран Торес. Въпреки опитите на ръководството да продаде част от играчите или да им намали заплатите, това също не помага кой знае колко.

Снимка: Reuters

Журналист от каталунската телевизия "Esport 3" направи разкрития, които биха повлияли и на мнението на феновете по отношение на финансовата криза.

Оказва се, че Жерар Пике, който е един от двамата с най-дълъг стаж в отбора (заедно със Серхио Бускетс) прибира най-много от всички - 28 милиона евро на година.

Снимка: Getty Images

През лятото той прие да си намали заплатата, но сумата е останала същата, тъй като просто се е отказал от бонуса за лоялност, който е щял да бъде прибавен към възнаграждението.

Следващият във финансовата стълбица е Бускетс с 23 милиона, след него е Жорди Алба с 20 милиона, а най-голямата изненада буди заплатата на Самюел Юмтити - 20 милиона.

Световният шампион с Франция има изключително малък брой мачове за "Барселона" заради контузиите и липсата на гласувано доверие от треньорите. Въпреки че феновете призоваха той да напусне още лятото, Юмтити категорично отказа да си тръгне от "Камп Ноу".

Филипе Коутиньо прибира 16 милиона евро, а Усман Дембеле и Сержи Роберто по 12 милиона.

Снимка: Reuters

През лятото "Барселона" освободи от бюджета си голям товар след напускането на Лионел Меси и Антоан Гризман, допълва още журналистът от Каталуния.

Сега и Коутиньо с преминаването си в "Астън Вила" ще стори същото, а големият проблем остават преговорите с Дембеле. Французинът иска увеличение на заплатата, докато клубът обмисля да му предложи договор, по силата на който да му плаща за изиграни мачове заради честите му контузии.