на живо

Разсърди ли се Меси на Почетино заради смяната?

Треньорът на ПСЖ твърди, че проблем няма

Reuters

Лионел Меси отново не успя да отбележи попадение за новия си тим "Пари Сен Жермен" и срещу "Олимпик" Лион. И беше сменен! Аржентинската футболна звезда излезе от игра по решение на треньора на тима Маурисио Почетино в 76-ата минута. На негово място влезе Ашраф Хакими. 

По време на смяната Меси не изглеждаше хич щастлив. Той пропусна да поздрави наставника си и директно седна на пейката. Реакцията му не беше подмината. Фенове и журналисти заявиха, че новата звезда на ПСЖ се е разсърдил.

Самият Почетино отрече за проблем. Той обясни, че причината за смяната са предстоящите мачове. 

"Прецених да го сменя, за да го предпазя от контузия. Предстоят ни важни мачове и трябва да сме сигурни, че той ще е на линия. Това решение беше за доброто на отбора. Понякога действията на треньора се харесват на играчите, друг път - не. Всички знаят, че разполагаме с велики футболисти, затова и отговорността е голяма. Говорих с Меси и той каза, че всичко с него е наред. Няма никакъв проблем", коментира Почетино.

На парижани предстоят два мача в първенството - срещу "Мец" и "Монпелие". След това на Меси и компания им предстои тежък сблъсък от груповата фаза на Шампионската лига. На 28 септември тимът посреща "Манчестър Сити".

Меси премина в ПСЖ от "Барселона" като свободен агент през лятото. Той все още няма попадение с новия си тим.