на живо

Разследват олимпийския шампион Зверев по обвинения в домашно насилие

Бившата приятелка на тенисиста се оплака, че ѝ е посягал

Reuters

Германският тенисист Александър Зверев, който спечели златен медал на олимпийските игри в Токио преди 2 месеца, е обект на разследване от страна на Асоциоцията на тенисистите (АТР). Причината са обвинения в домашно насилие от страна на бившата му приятелка Олга Шарипова.

От организацията заявиха, че няма как да толерират подобно поведение, ако твърденията на рускинята се окажат истина. 

"АТР напълно осъжда всякаква форма на насилие или тормоз и ще разследва подобни обвинения, които са свързани с действие на турнир на асоциацията", се казва в съобщението, публикувано след огромната вълна от недоволство заради липсата на действия до тук.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @olyasharypova

Шарипова разказа, че Зверев я е ударил няколко пъти през 2019 г., по време на турнири. Самият той отрече, но останаха съмнения, че организаторите на надпреварите са се опитали да прикрият поведението на тенисиста.

Скандалът се пренесе в социалните мрежи, където Олга заяви, че не се страхува да говори, а световният номер 4 отново отрече обвиненията. 

Надяваме се нашето разследване да ни позволи да установим фактите и да предприемем съответните мерки. Разбрахме, че Зверев приветства нашето разследване, и знаем, че той отрича обвинениятa. Ще следим и по-нататъшно правно развитие на случая", заяви изпълнителният директор на АТР - Масимо Калвели.

В последните години тенисистът се замеси и в друг скандал. След Шарипова той имаше връзка с Бренда Патея. Двамата се разделиха, а след това красавицата заяви, че е бременна от него. През март 2021 г. тенисистът научи, че е станал баща на момиче. 

24-годишният тенисист беше категоричен, че ще се грижи за детето. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Brenda (@brendapatea)