на живо

"Реал" е похарчил с 384 млн. евро по-малко от "Барселона" (ВИДЕО)

Данните са от последния сблъсък на двата тима за Купата на краля

Футболните фенове от цял свят тръпнат в очакване на първия епизод от галактическия дуел между "Барселона" и "Реал" Мадрид в турнира за Купата на краля. Двубоят започва от 21:30 часа по bTV Action.

За последно двата големи съперника се срещнаха на финала през 2014 година, спечелен от "Реал" с 2:1.

Оттогава двата футболни колоса похарчиха общо близо милиард и 400 милиона евро за нови попълнения. Предимството по този показател е на страната на "Барселона".

Ако в исторически план "Реал" Мадрид се е смятал за отбор, който си пада по разхищенията, то в последните години стилът на "белите" изглежда доста попроменен. 

През лятото на 2013 г. Кралския клуб купува Гарет Бейл за 101 млн. евро и го превръща в най-скъпото попълнение в последните шест години. След световното в Бразилия "Реал" привлича Хамес Родригес за 80 млн. евро и Винисиус за 45 млн. евро от "Фламенго". Но трансфери като изброените напоследък са рядкост.

Една от причините за промяната в този вид "манталитет" е желанието на президента Флорентино Перес да ремоделира "Сантяго Бернабеу". А според испанския АС, за тази цел трябва сума от порядъка на 575 млн. евро.

От друга страна най-големият враг на "Реал" - "Барселона", продължава да харчи милиони за играчи, чиито трансферни суми се покачват с всяка година.

От последното Ел Класико за Купата на краля през 2014 г., каталунците са дали с 384 милиона евро повече за трансфери от мадридският си съперник.

"Барса" продава Неймар за 222 млн. евро, но привлича Дембеле за 160 и Коутиньо за 145 млн. евро. Освен това на "Камп Ноу" пристигнаха Малком за 41 млн. евро, Клеман Легле за 36 млн. евро и Артур за 31 млн. евро.