на живо

"Реал" изпусна рекорда, направи равен с "Виляреал" (ГАЛЕРИЯ)

"Жълтата подводница" поведе с дузпа "Паненка"

"Реал" Мадрид не успя да подобри рекорда на "Барселона" за най-много последователни победи. "Белите" допуснаха равенство от 1:1 с "Виляреал" на "Сантяго Бернабеу" в междинния пети кръг на испанското първенство. Възпитаниците на Зинедин Зидан загубиха първи точки от 16 мача насам.

В началото на мача продължителният натиск на домакините доведе до множество корнери. В 18-ата минута Бейл отклони към Бензема, който стреля към вратата, но Серхио Асенсо спаси.

Две минути по-късно "Виляреал" организира добра атака, но ударът на Ману Тригерос беше слаб. В 32-ата минута Кристиано Роналдо стреля от 18 метра към вратата, но топката мина над гредата. 

Марсело напусна терена в края на първата част заради контузия. Секунди по-късно падна и първото попадение в мача. Серхио Рамос блокира с ръка удара на Тригерос и съдията отсъди дузпа в полза на гостите. Капитанът на "Виляреал" Бруно се разписа от бялата точка в стил "Паненка".

Три минути след старта на второто полувреме "мадридчани" изравниха. При изпълнението на корнер Рамос успя да се измъкне и да стреля към вратата, реванширайки се за грешката при първото попадение. По този начин капитанът изравни постижението от 46 гола на бившия бразилски футболист Роберто Карлош.

До края на мача натискът на домакините продължи, но не донесе резултат. В 86-ата минута "белите" поискаха дузпа, след като Рамос се хвърли в наказателното поле, но реферът не даде такава.

Минута преди края на редовното време Роналдо стреля от дистанция, директно в ръцете на стража.

"Реал" Мадрид остава лидер в класирането на Ла Лига с 13 точки, докато "Виляреал" е на 5-то място с 9.