на живо

"Реал" Мадрид дочака 33-ата титла

"Кралете" победиха "Малага", "Барса" обърна "Ейбар", но остана на второ място

Getty Images

"Реал" Мадрид сложи край на продължилата пет години суша и стана шампион на Испания за рекорден 33-ти път.

Тимът на Зинедин Зидан триумфира след като победи като гост "Малага" с 2:0.

В друга среща от последния кръг на първенството основният конкурент на "кралете" - "Барселона" стигна до труден успех с 4:2 над "Ейбар". Каталунците губеха с 0:2, но осъществиха обрат. Успехът обаче се оказа недостатъчен.

Така "Реал" финишира на върха в Примера дивисион с актив от 93 точки, а "Барса" остава на второ място с 90. 

Снимка: Getty Images

"Малага" - "Реал" 0:2

Кристиано Роналдо даде аванс на гостите от Мадрид още във втората минута, след като Иско го изведе зад гърба на отбраната на "Малага" и за португалеца не бе никакъв проблем да открие резултата.

В 22-ата минута Сандро Рамирес стреля опасно от пряк свободен удар, но Кейлор Навас се отличи с добра изява на вратата на "Реал". В 34-ата и колегата му на вратата на "Малага" Карлос Камени трябваше да показва класата си, отразявайки удар на Роналдо.

Стражът на "Малага" обаче бе безпомощен в 55-ата минута, когато "Реал" удвои след изпълнение на корнер. Серхио Рамос засече с глава, Камени изби топката, но тя се озова на крака на Карим Бензема, който удвои за 2:0.

До края "Малага" натисна в търсене на гола, но "Реал" се бранеше добре и чакаше своите шансове на контраатака.

Снимка: Getty Images

"Барселона" - "Ейбар" 4:2

Такаши Инуй изведе гостите от "Ейбар" напред в резултата в 7-ата минута, а отново японецът покачи на 2:0 в 61-ата минута.

120 секунди по-късно обаче "Барселона" се върна в срещата, след като Давид Хунка си отбеляза автогол за 1:2.

В 69-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа, въпреки че повторенията ясно показаха, че Жорди Алба сам се спъва в топката. Лионел Меси пропусна. Все пак в 73-тата минута "Барселона" стигна до изравняването чрез Луис Суарес, който бе точен за 2:2.

Вторият гол явно пречупи гостите от "Ейбар" и още в следващата минута те останаха с 10 човека, след като Андер Капа получи втори жълт картон за спъване на Неймар в наказателното поле. Меси отново се нагърби с изпалнението на дузпата и се реваншира за пропуска си от бялата точка минути по-рано, "Реал"изирайки за 3:2.

В последните секунди Меси оформи крайното 4:2 след самостоятелен пробив.

Снимка: Getty Images

Тагове:

@