на живо

Шампионска лига: "Реал" на ръба на бездната, "Тотнъм" ще се опита да изплува

Време е за мачовете от третия кръг в най-авторитетния клубен турнир

Getty Images

След края на паузата за националните отбори дойде време за футбол от най-високо европейско ниво. Първенствата се подновиха миналия уикенд, а тази вечер започват срещите от третия кръг на груповата фаза на Шампионската лига.

С най-голям интерес ще се следи случващото се в Истанбул, където "Галатасарай" приема "Реал" Мадрид. Испанският колос е пред угрозата да се прости с надеждите си за продължаване към директните елиминации на турнира, тъй като има само една точка от първите си два мача. Толкова има и турският гранд.

Снимка: Getty Images

"Чим бом" е спечелил две от предишните си три домакинства на "Реал" Мадрид. В другия мач от първа група лидерът ПСЖ гостува на "Брюж".

"Тотнъм" ще се опита да се стабилизира след поражението с 2:7 от "Байерн" Мюнхен преди няколко седмици. "Шпорите" приемат "Цървена звезда" в Лондон, а сръбският отбор има намерение да задълбочи кризата в тима, воден от Маурисио Почетино.

Снимка: Getty Images

В трета група "Манчестър Сити" ще преследва трета победа. "Гражданите" приемат аутсайдера "Аталанта", който инкасира шест гола в два мача. Играчите на Пеп Гуардиола пък са вкарали пет гола и не са допуснали нито един. Междувременно "Шахтьор" Донецк е домакин на "Динамо" Загреб с амбицията за три точки, които да запазят шансовете на украинския тим за второто място.

Снимка: Getty Images

В четвърта група фаворитите "Атлетико" Мадрид и "Ювентус" водят с по 4 точки, а днес ще са домакини съответно на "Байер" Леверкузен и "Локомотив" Москва.  Ако спечелят мачовете си, двата тима ще се откъснат напред и почти сигурно ще се класират за осминафиналите.