на живо

"Реал" Мадрид отново на върха след юбилейна вечер за Анчелоти

Кралският клуб спечели с 2:1 срещу "Райо Валекано"

Getty Images

"Реал" Мадрид отново е на върха в испанската Примера дивисион! Кралският клуб оглави класирането, след като записа труден успех с 2:1 като домакин на "Райо Валекано" в среща от 13-ия кръг.

С победата, която е под №100 за Карло Анчелоти начело на "Реал", тимът води с актив от 27 точки, 2 пред втория "Реал Сосиедад". "Райо" остава на шестата позиция с 20 точки.

Снимка: Getty Images

На ст. "Сантиаго Бернабеу" "Реал" започна силно и откри резултата още в 13' след страхотно изпълнение на Тони Кроос.

"Лос Бланкос" продължиха да доминират и удвоиха аванса си в 38', когато Карим Бензема се възползва от подаване на Дейвид Алаба, за да отбележи своя гол №10 в Ла Лига от началото на сезона.

Снимка: Getty Images

"Райо" отговори на предизвикателството след почивката и създаде работа на вратаря Тибо Куртоа. Гостите намалиха изоставането си четвърт час преди края чрез влезлия като смяна минути по-рано Радамел Фалкао. Малко след гола обаче колумбийският таран напусна терена с контузия и отстъпи своето място на Серджо Наваро.

Снимка: Getty Images

До края "Реал" осъществи натиск, но не успя да вкара трети гол.

В 14-ия кръг, след паузата заради мачовете на националните отбори, "Реал" гостува на "Гранада", докато "пчеличките" са домакини на "Майорка".