на живо

"Реал" Мадрид отново на върха в рекордна вечер за Бензема

Кралският клуб победи "Кадис" с 3:0 като гост

Getty Images

"Реал" Мадрид записа лесен успех с 3:0 като гост на "Кадис" в среща от 32-ия кръг на испанската Ла Лига. В първия си мач след провала на проекта за европейска Суперлига, оглавяван от клубния президент Флорентино Перес, "Реал" стигна до победата в рамките на 7 минути и взе своето още преди почивката. Две попадения за "Лос Меренгес" реализира Карим Бензема, а едно добави Алваро Одриосола.

На "Естадио Рамон де Каранса" "Реал" поведе в 30', когато Бензема бе точен от дузпа, отсъдена за фаул срещу Винисиус Жуниор. Само три минути по-късно десният бек Алваро Одриосола удвои след пас на Бензема, а в 40' последният покачи на 3:0.

Снимка: Getty Images

Вечерта бе рекордна за Бензема, който записа своята асистенция №88 в шампионата с екипа на "Реал" Мадрид. В 21-ви век няма друг футболист на кралския клуб с повече. Зад французина вече е Кристиано Роналдо със своите 87.

Бензема стана и едва третият играч на "Реал" от 2000 г. насам, отбелязвал поне 20 гола в три поредни сезона. Компания му правят Феномена Роналдо (3 сезона) и Кристиано Роналдо (9 сезона). Освен това Бензема е вкарвал на всеки един от 35-е отбора, срещу които се е изправял в Ла Лига, като по този начин изравнява постижението на великия Раул.

Снимка: Getty Images

С победата тази вечер "Реал" Мадрид удължи серията си без поражение във всички турнири на 16 мача. Тимът на Зинедин Зидан няма загуба от 30 януари, когато изненадващо отстъпи с 1:2 като домакин на "Леванте".

Кралският клуб оглави временното класиране в Ла Лига с актив от 70 точки, колкото има и градският съперник "Атлетико" Мадрид, но "дюшекчиите" са с мач по-малко. Трети е отборът на "Севиля" с 67 точки, а четвъртото място заема "Барселона" с 65 и два двубоя по-малко. "Кадис" остава на 13-а позиция с 36 точки.

В следващия кръг "Реал" Мадрид приема "Бетис", докато на "Кадис" предстои визита на борещия се за оцеляването си в елита "Валядолид".

Снимка: Getty Images