на живо

Реал Мадрид показа поредната перла в селекцията си (ВИДЕО)

Това е 21-годишният бразилец Лукас Силва

БГНЕС

Реал Мадрид представи бразилецът Лукас Силва, който е второто ново попълнение в отбора, закупено през януарския трансферен период. 21-годишният дефанзивен халф преминава в "кралския клуб" от бразилския шампион Крузейро, а сумата по трансфера е 15 милиона евро.

Силва подписа договор, чиито срок изтича чак на 30 юни 2020 година. В тима на десеткратния европейски шампион полузащитникът ще носи фланелка с номер 16.

Снимка: БГНЕС

„Много съм щастлив, че изпълних мечтата си. Благодаря на Господ, на президента на Крузейро, на президента на Реал Мадрид, на моя личен мениджър. Идвам в Реал, за да се уча и да помагам. Готов съм да нося тази фланелка и да я уважавам. Когато стъпих на „Бернабеу“ за първи път, бях изключително впечатлен. Този клуб е най-добрият в света. Бях много приятно изненадан от града, сигурен съм, че ще бъда много щастлив тук“, заяви Лукас Силва по време на официалното си представяне.

Той е смятан за един от най-големите таланти на бразилския футбол. Изиграл  е 58 срещи за Крузейро през последните три сезона, като е отбелязал и три гола. Записал е и 7 мача с екипа на юношеските национални отбори на Бразилия.

Силва е вторият нов футболист в Реал от началото на годината, след като преди по-малко от седмица "кралете" си осигуриха подписа и на 16-годишния вундеркинд Мартин Йодегаард.