на живо

"Реал" Мадрид покори и "Парк де Пренс", а мечтите на ПСЖ отново бяха разбити (ВИДЕО)

"Кралският клуб" се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига

БГНЕС

"Реал" Мадрид е големият победител от грандиозния сблъсък с "Пари Сен Жермен" на 1/8-финалите в Шампионската лига. След като спечели първия мач с 3:1 у дома на "Сантяго Бернабеу", "кралският клуб" триумфира и при очакваното с огромно нетърпение гостуване във френската столица.

На "Парк де Пренс" испанският гранд надигра съперника си с 2:1 и продължава напред с категоричен общ резултат от 5:2. Головете за "белите" отбелязаха Кристиано Роналдо в 51-ата и Каземиро в 80-ата минута, а точен за домакините бе Единсон Кавани в 71-ата минута. ПСЖ завърши срещата с човек по-малко, след като Марко Верати получи два жълти картона и бе изгонен в 66-ата минута.

Снимка: Getty Images

От състава на ПСЖ отсъстваше голямата звезда Неймар, който реши да се оперира след неприятна контузия. Сред титулярите попадна бившият футболист на "Реал" Мадрид - Анхел ди Мария, а капитанът Тиаго Силва също започна, за разлика от първия двубой между двата тима. В халфовата линия, освен Верати, бяха и Тиаго Мота и Адриен Рабио. Големите отсъстващи за гостите бяха Тони Кроос и Лука Модрич, оставени сред резервите за сметка на Матео Ковачич и Каземиро. Карим Бензема за пореден път партнираше на Кристиано Роналдо в нападение. 

Носителите на трофея от Шампионската лига в последните два сезона не позволиха на домакините да натиснат в първите минути, използвайки вдъхновяващата подкрепа на своите фенове по трибуните. В 19-ата минута именно "белите" създадоха първи шанс, но удар на Серхио Рамос бе отразен блестящо от Алфонс Ареола. Той реагира перфектно и в 38-ата минута, спасявайки изстрел на Бензема, който се измъкна зад гърба на защитата. Последваха опасни атаки на ПСЖ, като в 43-ата минута Мбапе нанесе удар от малък ъгъл, но видя как Кейлор Навас избива топката.

Само 6 минути след почивката гостите взеха аванс. Точен за 12-и път в турнира през сезона бе Кристиано Роналдо, който се разписа с глава след отлични действия на Лукас Васкес и Марко Асенсио. Португалецът се разписа за 15-и път в последните 9 мача от всички турнири, като вече има 117 попадения в Шампионската лига в своята кариера. 

Снимка: Getty Images

В 66-ата минута задачата на ПСЖ стана още по-сложна, след като Верати се разкрещя на съдията Феликс Брих, въпреки че вече бе получил жълт картон. Германският рефер бе строг и изгони италианския халф. Три минути по-късно Асенсио удари греда, а още две след това Кавани изравни резултата в реванша след щастлив рикошет в десния му крак.

"Реал" все пак установи контрол в оставащите минути и дори стигна до победен гол, след като в 80-ата удар на Каземиро рикошира от Маркиньос и топката влетя във вратата. Последва още една греда, която не позволи на Лукас да се разпише, а в последните минути "белите" пропуснаха още шансове да вдигнат резликата.

Снимка: Getty Images

"Кралският клуб" спечели на френска земя за шести път в историята си и вече няма загуба в 11 поредни срещи с френски отбори в Европа. "Реал" ще играе на 1/4-финалите в турнира за осма поредна година.

ПСЖ отпада във фазата на най-добрите 16 за втори последователен сезон, губейки за първи път у дома след 51 поредни срещи без поражение от всички турнири на "Парк де Пренсе" в период от 2 години. "Реал" се присъедини към "Барса" и "Депортиво ла Коруня", които също са печелили гостувания на парижани в историята.

Макар и след 25 години, мадридският гранд също така взе своя реванш за отпаданията от ПСЖ на 1/4-финалите за Купата на УЕФА и турнира за КНК през 1993 и 1994 година.