на живо

Реал (Мадрид) прекъсна впечатляваща серия на Барселона (ВИДЕО)

Карим Бензема и Кристиано Роналдо се превърнаха в герои за "белите"

Getty Images

Тимът на Реал (Мадрид) постигна победа, след като записа пълен обрат над "вечния си враг" Барселона. Двубоят се изигра на препълнения стадион "Кам Ноу" в каталунската столица, а победата бе първа за "белите" на този терен от 2012 година. Възпитаниците на Зинедин Зидан успяха да прекъснат впечатляващата серия на домакините от 39 поредни победи във всички турнири.

Срещата започна с минута мълчание в памет на легендарния футболист и треньор на Барселона - Йохан Кройф, който загуби битката с рака. Каталунците излязоха с тениски с надпис "Благодарим ти, Йохан", а феновете на стадиона направиха специална хореография, изобразяваща фланелка с номер 14. В 14-та минута пък спортното съоръжение бе огласено от аплодисменти отново в памет на холандеца.

Снимка: Getty Images

Срещата бе доста динамична и с множество положения и пред двете врати. През първото полувреме домакините имаха шанс да открият резултата чрез Меси, Иниеста и Суарес. За мадридчани пък не успяха да се разпишат Бензема и Роналдо.

Втората част започна с пропуски на аржентинската звезда на Барселона. Първият гол в срещата падна в 56-та минута. След центриране от корнер, Пике изпревари Пепе и за радост на пълните трибуни, прати топката в мрежата.

Отговорът на гостите не закъсня дълго. Те успяха да изравнят в 62-та минута. Карим Бензема се възползва от грешка на отбраната на каталунците ивкара след атрактивна задна ножица.

След попадението футболистите на Реал (Мадрид) заиграха доста по-агресивно и успяха да създадат няколко голови възможности.

В 83-та минута възпитаниците на Зинедин Зидан останаха с човек по-малко, след като Серхио Рамос бе изгонен с втори жълт картон за нарушение срещу Суарес.

Пълният обрат в резултата бе дело на Кристиано Роналдо, който в 85-та минута овладя топката на гърди и вкара победното попадение.

Въпреки загубата Барселона остава убедителен лидер в испанското първенство с аванс от 6 точки пред втория Атлетико (Мадрид) и 7 пред Реал (Мадрид).

 

Следващата седмица двата испански гранда ще изиграят първите си двубои от четвъртфиналите в Шампионска лига. Мачовете ще може да наблюдавате пряко в каналитен а bTV Media Group.