на живо

Серхио Рамос отново измъкна "Реал"

"Белите" с труден успех срещу "Бетис"

Getty Images

"Реал" Мадрид спечели трудно с 2:1 домакинството си "Бетис" в среща от 27-ия кръг на Примера дивисион. Победното попадение отново бе дело на капитана Серхио Рамос, а успехът върна Белия балет на върха в класирането в първенството.

Мадридчани изпревариха шампиона "Барселона", като вече имат 62 точки срещу 60 за каталунците, които имат и един мач повече от своя голям съперник.

Мачът започна лошо за домакините. В 25-ата минута Антонио Санабрия стреля от границата на наказателното поле, но вратарят Кейлор Навас изпусна топката във вратата си и това даде аванс в полза на отбора от Севиля.

"Белите" веднага вдигнаха оборотите и достигнаха до изравняване още преди почивката. В 41-ата минута Кристиано Роналдо се разписа с глава за 1:1. Столичани са вкарвали гол във всеки от последните си 48 двубоя.

Обсадата на вратата на андалусийците продължи и през втората част. В 77-ата минута "Бетис" остана с човек по-малко заради втори жълт и съответно червен картон на Кристиано Пичини.

Десет минути преди изтичане на редовното време Серхио Рамос отново се превърна в герой за "белите", след като се разписа с глава след изпълнение на корнер и осигури важните три точки за "Реал".

След поражението в столицата "Бетис" остава във втората половина на класирането с 28 точки.