на живо

"Реал" Мадрид се издъни срещу опашкар

Победната серия на Кралския клуб приключи

Getty Images

"Реал" Мадрид допусна изненадваща загуба с 1:2 от намиращия се на 15-о място в класирането тим на "Жирона". "Белите" нямаха поражение у дома от началото на януари, а в последните си два мача записаха победи като гост над "Атлетико" с 3:1 и "Аякс" с 2:1.

Домакините поведоха в 25-ата минута, след като Каземиро засече с глава центриране на Тони Кроос. В края на на полувремето Марсело също вкара топката във вратата на каталунците, но след намесата на VAR то бе отменено поради засада. 

В 65-ата минута "Жирона" получи правото да изпълни дузпа заради игра с ръка на капитана на "белите" Серхио Рамос. Кристиан Стуани реализира наказателния удар за 1:1, а 10 минути по-късно Порту отблизо направи обрата пълен - 2:1.

Снимка: Getty Images

В последната минута на мача Рамос извърши фаул, за който получи втори жълт картон и остави "Реал" с човек по-малко. Той бе изгонен от игра за 20 път, което е абсолютен антирекорд в Ла Лига.

След тази загуба "Реал" е на трето място в класирането на 9 точки зад лидера "Барселона" и на 2 от втория  "Атлетико" Мадрид.