на живо

"Реал" Мадрид се откъсна на върха, обаче загуби Бензема

Кралският клуб спечели с 2:0 гостуването си на "Реал Сосиедад"

Getty Images

"Реал" Мадрид продължава със солидното представяне от началото на сезона! Кралският клуб увеличи аванса си на върха в Примера дивисион, след като победи с 2:0 "Реал Сосиедад" като гост в мач от 16-ия кръг на испанския шампионат.

Головете за "лос бланкос" отбелязаха Винисиус Жуниор в 47' и резервата Лука Йович в 57', но столичани дадоха свидна жертва - Карим Бензема, който се контузи още в началото на двубоя.

Снимка: Getty Images

Тимът на Карло Анчелоти владееше инициативата, но пропуски направиха Винисиус, Родриго, а след това и Лука Модрич. В 17' Бензема получи травма и отстъпи мястото си на Йович. И без голямата си звезда "белите", които тази вечер бяха в резервния си син екип, продължиха да бъдат по-активни, вратарят на баските Алекс Ремиро обаче бе на висота.

Най-добрата възможност за "Реал Сосиедад" преди почивката се откри пред Александър Исак, чийто удар бе блокиран отлично от Едер Милитао.

Снимка: Getty Images

"Реал" поведе в 47', когато Винисиус оползотвори подаване на Йович. Десетина минути по-късно сръбският таран покачи на 2:0 за мадридчани. "Реал Сосиедад" отвърна с пропуск на Исак, преди Винисиус да направи такъв пред другата врата.

С успеха "Реал" Мадрид събра 39 точки на върха - 8 пред втория "Севиля", който е с мач по-малко. "Реал Сосиедад" заема петата позиция с 29 точки. В следващия кръг "Реал" приема "Атлетико" в мадридското дерби, а "Реал Сосиедад" гостува на "Бетис".