на живо

"Реал" Мадрид преследва първа победа като гост на "Борусия" Дортмунд

Срещата ще бъде излъчена пряко по bTV Action от 21 ч.

Getty Images

"Борусия" Дортмунд посреща носителя на трофея "Реал" Мадрид във важен сблъсък от група Н на Шампионската лига. Срещата ще бъде излъчена пряко по bTV Action от 21:45 ч., а коментарното ни студио започва точно в 21:00 ч.

Играчите на Петер Бош допуснаха загуба от "Тотнъм" в първия кръг на турнира. "Реал" пък стартира с класика срещу кипърския "Апоел" на "Сантяго Бернабеу".

"Жълто-черните" се представят изключително силно в Бундеслигата от началото на сезона. Със събраните до момента 16 точки те са лидери в класирането, като водят с 3 пред шампиона "Байерн" Мюнхен. Тимът от Дортмунд вкара 19 гола в тези шест мача.

За разлика от "Борусия", "Реал" започна доста неубедително в Ла Лига. След шест изиграни кръга в Испания воденият от Зинедин Зидан тим е едва на шестата позиция, на 7 точки зад лидера "Барселона".

Петер Бош няма да може да разчита на петима свои играчи - Maрсел Шмелцер, Рафаел Гереро и Себастиан Роде, които страдат от контузии в коляното, както и на Марко Ройс и Ерик Дурм, които се възстановяват от операции съответно на коляното и бедрото. Освен това и Марк Бартра е под въпрос за двубоя на "Сигнал Идуна Парк".

Снимка: Getty Images

В лагера на мадридчани също има доста контузени играчи. Марсело ще отсъства около месец заради частично разкъсване в двуглавия бедрен мускул. Зидан няма да може да разчита и на Карим Бензема, Матео Ковачич и Хесус Валехо. Под въпрос е и Тони Кроос.

До момента "Реал" няма победа при гостуване на "Борусия". Двата отбора са се срещали пет пъти в официални мачове на германска земя. Домакините са спечелили три от тях, а две са завършили наравно.

През миналата кампания "кралете" и "жълто-черните" отново бяха в една група, като и двата мача завършиха при резултат 2:2.

По същото време по спорния ни канал RING може да наблюдавате "Манчестър Сити" - "Шахтьор" Донецк. "Гражданите" започнаха ударно с победа от 4:0 срещу "Фейенорд". Украинците пък се наложиха с 2:1 над италианския "Наполи".

Каналите на bTV Media Group ще излъчат още два ексклузивни мача от Шампионската лига тази вечер. Пряко на Voyo.bg от 21:45 ч. са срещите "Монако" - "Порто" и "Спартак" Москва - "Ливърпул"

На btvnovinite.bg можете да следите безплатно най-интересното от всички осем мача с комбинираното предаване в реално време – Champions TV.