на живо

"Реал" Мадрид срещу "Атлетик" Билбао крачка преди Ел Класико

Гледайте полуфинала за Суперкупата на Испания - тази вечер от 22 ч., пряко по bTV Action

"Реал" Мадрид срещу "Атлетик" Билбао крачка преди Ел Класико

След като късно снощи "Барселона" елиминира трудно "Реал Сосиедад" в първия полуфинал за Суперкупата на Испания, тази вечер баско изпитание ще има и за "Реал" Мадрид. Кралският клуб се изправя срещу "Атлетик" Билбао крачка преди дългоочакваното Ел Класико в спора за трофея.

Дали то ще стане факт - разберете от 22:00 ч. по bTV Action, когато започва прякото предаване на двубоя. Можете да го проследите и на живо, минута по минута, тук - на btvnovinite.bg.

Преди мача на "Ла Росаледа" в Малага "Реал" показа непостоянство, като не успя да спечели две от последните си четири срещи в Ла Лига.

През уикенда кралският клуб направи 0:0 при гостуването си на "Осасуна". "Лос Меренгес" се оплакаха от лошото време, а треньорът Зинедин Зидан упрекна ръководството на Ла Лига за провеждането на срещата. Президентът на шампионата Хавиер Тебас обаче отговори, че от "Реал" сами са решили да пътуват до Памплона, въпреки бурята "Филомена", и не трябва да търсят оправдания.

"Реал" отново ще бъде без Дани Карвахал. Десният защитник пропусна двубоя с "Осасуна" поради наказание, а сега е контузен. Зидан няма да може да разчита още на Родриго и Лука Йович. Последният е пред завръщане в "Айнтрахт" Франкфурт под наем.

В другия лагер "Атлетик" започва нова ера под ръководството на Марселино, заменил Гайска Гаритано преди седмица. Бившият наставник на "Севиля", "Виляреал" и "Валенсия" стартира със загуба с 2:3 от "Барселона" и преследва първи успех начело на "лъвовете".

"Атлетик" ще бъде без Унай Лопес, Перу Ноласкоаин и Юри Берчиче. Триото не попадна в групата за мача.

В исторически план "Реал" и "Атлетик" са се сблъсквали 234 пъти. Столичани имат 116 победи срещу 74 за баските. Любопитното е, че двата тима се срещат за първи път в Суперкупата.

"Лос Леонес" записаха едва два успеха в последните си девет мача. В тази серия са допуснали 13 гола при едва две запазени чисти мрежи.

От март 2015 г., когато отстъпи на "Атлетик" с 0:1, "Реал" няма поражение срещу този съперник в 11 двубоя (7 победи, 4 равенства).

"Реал" е втори по триумфи в турнира със своите 11, зад "Барселона" с 13. "Атлетик" е печелил Суперкупата два пъти и застава на пътя на поредното Ел Класико.