на живо

"Реал" отново триумфира в Класикото и оглави Ла Лига

Кралският клуб победи "Барселона" с 2:1 у дома

Getty Images

"Реал" Мадрид спечели и второто Ел Класико за сезона, с което оглави Ла Лига! Кралският клуб победи с 2:1 "Барселона" у дома в дългоочаквания сблъсък от 30-ия кръг на испанското първенство.

На "Естадио Алфредо Ди Стефано" "Реал" водеше с 2:0 след по-малко от половин час игра. Карим Бензема откри резултата в 13', а Тони Кроос удвои в 28'. Каталунците върнаха едно попадение чрез Оскар Мингеса в 60', но "белите" удържаха крехкия си аванс до края.

Снимка: Getty Images

Домакините завършиха дербито с човек по-малко, тъй като в последните минути Каземиро си изкара два жълти картона за кратко време. 

В крайна сметка "Реал" постигна дубъл срещу "Барселона". Тимът на Зинедин Зидан се наложи с 3:1 на "Камп Ноу" в първото Ел Класико за сезона, което се игра на 24 октомври, в 7-ия кръг. 

Снимка: Getty Images

Роналд Куман е първият треньор на "блаугранас" в последните над 40 години, който губи първите си две Ел Класико.

Поражението тази вечер сложи и край на впечатляващата серия от 19 мача без загуба за "Барселона" в Ла Лига - 16 успеха и 3 равенства. Предишната грешна стъпка на Лионел Меси и компания в първенството е от 5 декември, когато изненадващо отстъпиха с 1:2 при визитата си на "Кадис".

Снимка: Getty Images

С победата шампионът "Реал" Мадрид излезе начело с актив от 66 точки и по-добри показатели от градския си съперник "Атлетико", който също има 66 точки, но и мач по-малко. "Барселона" заема третата позиция с 65. Така, осем кръга преди края, интригата около битката за титлата се заплете.