на живо

Реал пред изхвърляне от турнира за Купата на Краля

БГНЕС

Реал Мадрид е пред угрозата да бъде изхвърлен от турнира за Купата на Краля. "Белите" от столицата победиха Кадис с 3:1 в първи мач от 1/16 финалите на турнира, но може да отпаднат служебно заради нередовен играч.

Рафаел Бенитес включи в титулярния си състав Денис Черишев, който бе получил 3 жълти картона в турнира с екипа на Виляреал миналия сезон и този мач е подлежал на наказание. Новината се разпространи из стадиона минути, след като Черишев вкара първия гол в самото начало на срещата.

Суматохата в щаба на Реал бе явно осезаема, а публиката на Кадис бе обхваната от еуфория. Според правилника при участие на нередовен играч в мач от турнира, отборът му се отстранява от надпреварата. Поне такъв е случаят с Осасуна от този сезон, когато наварци побеждават Мирандес, но са изхвърлени административно. Тогава обаче елиминацията се е решавала в един мач.

Още по време на срещата президентът на Кадис анонсира, че ще подаде контестация, като срокът за това е до четвъртък следобед. Имайки предвид, че елиминацията е в два мача съществува минимален шанс Реал да бъде санкциониран със служебна загуба и реваншът на Сантяго Бернабеу все пак да се състои.

Иначе на препълнения стадион на Кадис Реал поведе с гол на Черишев още в 3-та минута. Русанкът се разписа след брилянтен пас на Хамес Родригес. Черишев бе сменен на почивката, когато Бенитес осъзна допуснатия гаф. След почивката Иско вкара нови два гола за гостите, като за единия асистент отново бе Хамес. Почетният гол за Кадис бе отбелязан от Кике Маркес в самия край.