на живо

"Реал" прекъсна лошата серия, капитанът Рамос с гол №100 (ВИДЕО)

Мадридчани победиха "Интер" с 3:2 у дома

"Реал" Мадрид сложи край на серията си от 4 мача без победа в Шампионската лига! Кралският клуб спечели с 3:2 срещу "Интер" като домакин в дългоочаквания сблъсък в третия кръг от група 2 на турнира.

Така "Реал" избегна да изравни негативната си поредица от септември 2006 г., включваща последния мач на треньора Зинедин Зидан в турнира като футболист.

Снимка: Getty Images

На базата "Валдебебас" испанският гранд поведе в 25', когато Карим Бензема се възползва от грешка в противниковата отбрана, преодоля с лекота вратаря Самир Ханданович и прати топката в мрежата зад него. Осем минути по-късно "Реал" покачи на 2:0 с гол №100 на Серхио Рамос с белия екип. 55 от тези попадения, включително тазвечершното, защитникът е отбелязал с глава.

"Интер" обаче намали изоставането си в 35' чрез Лаутаро Мартинес, възползвал се от великолепно подаване на Николо Барела.

В 68' аржентинецът асистира на Иван Перишич за 2:2, а впоследствие "нерадзурите" пропуснаха отлични шансове да осъществят и пълен обрат.

Снимка: Getty Images

Вместо това, в 80' влезлият като резерва четвърт час по-рано Родриго донесе успеха за "Реал" след комбинация с друг играч, появил се като смяна - Винисиус.

В групата води "Борусия" Мьонхенгладбах с 5 точки, пред "Реал" Мадрид и "Шахтьор" Донецк с по 4, а "Интер" е на дъното с 2.