на живо

"Реал" с трудна, но сладка победа срещу "Бетис"

Контузия на Марсело помрачи радостта на "кралския клуб"

Reuters

"Реал" Мадрид доста се измъчи срещу "Бетис", но все пак спечели с 5:3 като гост, като Марко Асенсио вкара два гола за успеха на "белия балет". По едно попадение добавиха Серхио Рамос, Кристиано Роналдо и Карим Бензема.

Столичани събраха 45 точки с тази победа, която ги нарежда на 4-о място- на 1 от 3-ия "Валенсия" и на 10 от "Атлетико" Мадрид, заемащ 2-ото място. "Бетис" е 9-и с 33 точки и три победи в последните пет мача.

22-годишният Асенсио откри резултата в 11-ата минута с глава, след като довкара отбита топка от вратаря Антонио Адан. Кристиано Роналдо изстреля шута, който затрудни максимално бившия му съотборник, сега на вратата на "зелените" от Севиля.

Домакините обаче не се уплашиха и вдигнаха оборотите, като в 33-ата минута Аиса Манди изравни пак с глава, засичайки подаване на Хоакин Санчес. Само 4 минути по-късно те сътвориха първия обрат в срещата. Отново Санчес подхвана атаката, подаде на Хуниор Фирпо, чийто изстрел се отклони в защитника на гостите Начо Фернандес и спря в мрежата за 2:1, както дойде и почивката.

Пет минути след подновяването на играта Серхио Рамос изравни - пореден гол с глава в мача, уцелвайки я след подаване на Лукас Васкес от корнер. Марко Асенсио вкара второто си попадение в 59-ата минута след подаване на Даниел Карвахал, а след невероятен пробив и мощен изстрел Кристиано Роналдо се разписа аз 2:4.

Но домакините не се бяха отказали и Фирпо центрира към Серхио Леон, който намали на 3:4. В 92-ата минута на мача появилият се като резерва Карим Бензема успокои феновете на Балета след нова асистенция на Лукас Васкес.

Лошата новина за Зинедин Зидан от днес е контузията на защитника Марсело. Бразилецът се хвана за бедрото на десния крак и падна на терена в 26-ата минута на двубоя, след което беше заменен от Тео Ернандес.