на живо

"Реал" се нуждае от Шампионската лига, "Тотнъм" мисли за 1/4-финалите

Тази вечер ще станат ясни първите 1/4-финалисти в Шампионската лига

Getty Images

След двете поредни домакински загуби от "Барселона", "Реал" се нуждае от заряда на любимия си турнир - Шампионската лига. Тази вечер от 22 ч. Кралският клуб е домакин на "Аякс" в реванш от 1/8-финалите. Първата среща завърши с успех от 2:1 за "белите", но днес Сантяго Солари няма да може да разчита на лидера и капитан на отбора Серхио Рамос.

Снимка: Reuters

Защитникът е аут за два мача, тъй като УЕФА го обвини в умишлено изкарване на жълт картон в първата среща на "Йохан Кройф Арена".

Треньорът на "Аякс" Ерик тен Хаг смята, че отсъствието на Рамос ще разклати сериозно редиците на "белите" и заяви, че футболистите му са амбициозни и ще се борят докрай, за да останат в турнира.

Снимка: Getty Images

След отпадането от Купата на краля и наглед непреодолимото изоставане от "Барса" в Ла Лига (12 точки), Шампионската лига остана единствения трофей, за който "Реал" може да се бори.

Отново от 22 ч. поразклатеният лидер в Бундеслигата - "Борусия" Дортмунд ще се бори за чудо у дома срещу "Тотнъм". Английският тим спечели първата среща с 3:0.

Отборът на "Борусия" никога не е преодолявал пасив от три гола, но бе много близо да го направи на четвъртфиналите срещу "Реал" Мадрид преди пет години. Допълнителен стрес за "жълто-черните" е пропиленият аванс на върха в Германия след загубата от "Аугсбург" през уикенда, а реваншът от сезон 2013/14 със сигурност може да вдъхнови футболистите на Люсиен Фавър за предстоящата битка.

Снимка: Getty Images

Силен импулс в играта на домакините се очаква да дойде от капитана Марко Ройс, който се завърна от контузия и заяви, че е готов да играе 120 минути срещу "шпорите".

"Тотнъм" е близо до едва второто си класиране за четвъртфиналите в най-авторитетния клубен турнир.