на живо

"Реал Сосиедад" превзе крепостта на "Мирандес" и е на финал за Купата на краля

Тимът от Сан Себастиан ще се бори за първи трофей от 32 години насам

Twitter

"Реал Сосиедад" е първият финалист в тазгодишното издание на Купата на краля. Тимът от Сан Себастиан спечели с 1:0 гостуването си на "Мирандес" и ликува с общ резултат 3:1.

Крепостта на "Мирандес" - стадион "Андува" рухна. Отборът от втора дивизия допусна първа загуба у дома от 24 август 2019 г.  Играчите на Андони Ираола оставиха отлични впечатления с представянето си в турнира. Те достигнаха до полуфиналите след престижни победи над елитните "Селта", "Севиля" и "Виляреал", но не успяха да подобрят постижението си от 2012 г., когато отново отпаднаха на 1/2-финалите.

"Реал Сосиедад" ще се бори за първи трофей от 32 години насам, когато на финала за Купата на краля побеждава "Атлетико" Мадрид. 

Гостите от Сан Себастиан започнаха по-добре срещата на "Андува". В 7-ата минута Аднан Янузай стреля с глава над вратата, а в 26-ата мощен удар от далечна дистанция на Вилиан Жосе бе отразен по впечатляващ начин от стража на "червените" Лимонес.

Пет минути преди края на първата част футболист на "Мирандес" игра с ръка в наказателното поле и съдията отсъди дузпа, реализирана от Микел Оярсабал за 1:0.

Само две минути след началото на второто полувреме Янузай имаше възможност да удвои преднината на "Реал Сосиедад", но Лимонес отново показа добри рефлекси.

Първото по-сериозно голово положение за домакините дойде чак в 88-ата минута, но ударът на Марио Барко бе избит от вратаря Ремиро.

В добавеното време Александър Исак отбеляза втори гол за гостите, но попадението не бе зачетено поради засада.

Съперникът на "Реал Сосиедад" ще стане ясен утре вечер, когато "Атлетик" Билбао гостува на "Гранада". Първата среща бе спечелена от баските с 1:0. Реваншът ще бъде излъчен на живо по RING от 22 ч.