на живо

"Реал" срази "Барселона" след продължения и е на финал за Суперкупата (ВИДЕО)

Кралският клуб ще спори за трофея с "Атлетико" Мадрид или "Атлетик" Билбао

Getty Images

"Реал" Мадрид спечели дългоочакваното дерби с "Барселона" и се класира за финала на Суперкупата на Испания! Кралският клуб победи с 3:2 след продължения в първото Ел Класико зад граница.

"Лос Бланкос" записаха пети пореден успех в сблъсъка за едва втори път в историята, като за последно постигнаха същото между 1962 и 1965 г.

Въпреки поражението, "Барселона" на Шави Ернандес остави добри впечатления с играта си в офанзивен план и отправи 20 удара към вратата пазена от Тибо Куртоа - рекорд за каталунците в дербито от април 2006 г. насам, когато начело на отбора беше нидерландската легенда Франк Рийкард.

На ст. "Крал Фахд" в саудитската столица Рияд, "белите" повеждаха на два пъти, каталунците обаче успяваха да изравнят. Винисиус даде аванс на "Реал" в 25' с 15-ия си гол за сезона, а Люк Де Йонг изравни в 42'.

Тимът на Карло Анчелоти излезе отново напред в 72' чрез капитана Карим Бензема, но резервата Ансу Фати направи 2:2 в 83'.

Снимка: Getty Images

В герой за "Лос Меренгес" се превърна Феде Валверде, който завърши контраатака в 98'. Малко преди края мадридчани можеха да покачат на 4:2, ако Родриго не беше направил голям пропуск.

Макар че пропиля златната възможност, бразилецът все пак записа името си в историята с подаването си за гола на Валверде, оказал се победен. Родриго стана едва вторият от началото на века с асистенции в три поредни издания на Ел Класико. Преди него това направи Месут Йозил през февруари 2013 г.

"Реал" стигна до финала за трети път в последните пет сезона. Утре от 20:30 ч., също пряко по bTV Action, можете да гледате втория полуфинал в турнира: "Атлетико" Мадрид - "Атлетик" Билбао. Спорът за трофея е в неделя.