на живо

"Реал" взе 19-годишен испанец от "Сити" (ВИДЕО)

Брахим Диас има общо 50 минути във Висшата лига

"Реал" взе 19-годишен испанец от "Сити" (ВИДЕО)

Брахим Диас вече е футболист на "Реал" Мадрид. 19-годишното крило на "Манчестър Сити" премина медицински тестове, след което бе официално представен на "Сантяго Бернабеу". Все още не е известна сумата за трансфера, но се предполага, че тя е около 15 млн. паунда.

Младокът ще играе за Кралския клуб в следващите шест години и половина.

Диас има общо 50 минути за "гражданите" във Висшата лига през изминалия сезон, но не е започвал като титуляр през настоящия. Той има три мача за Купата на Лигата, като отбеляза на два пъти при успеха с 2:0 над "Фулъм" през ноември.

Снимка: Getty Images

Малко след обявяването на трансфера на Диас, в социалните мрежи се появи стара снимка, от която става ясно, че испанецът дълго е бленувал за такова развитие на кариерата си. На фотографията Диас е все още само едно младо момче, което подава топките по време на мач и гледа със замечтан поглед как Санти Касорла и новият му съотборник Иско се радват при отбелязването на гол за "Малага".

Диас е поредният млад испанец, който се присъединява към "Реал" в последните четири години, като в това число се включват испанските национали Марко Асенсио, Алваро Одриосола и Дани Себайос.