на живо

"Реал" взе своето срещу "Аталанта", Рамос приближи голов рекорд (ВИДЕО)

Испанският гранд продължава към четвъртфиналите на Шампионска лига

"Реал" взе своето срещу "Аталанта", Рамос приближи голов рекорд (ВИДЕО)

"Реал" Мадрид се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, след като спечели с 3:1 домакинството си на "Аталанта". Кралският клуб продължава напред с общ резултат 4:1 (1:0 в Бергамо).

"Лос Бланкос" поведоха в 34', когато Карим Бензема се възползва от груба грешка на вратаря Марко Спортиело и прати топката в мрежата зад него след подаване на Лука Модрич. Попадението е под №70 за французина в турнира.

Снимка: Getty Images

Тимът на Зинедин Зидан удвои аванса си в 60' чрез Серхио Рамос. Капитанът, който наскоро се завърна след близо два месеца извън терените заради контузия, се разписа от дузпа, отсъдена за фаул на Рафаел Толой срещу Винисиус. Ситуацията е дискусионна, тъй като и повторенията не убедиха, че нарушението е извършено в наказателното поле. Реферът Дани Макели (Нидерландия) обаче посочи бялата точка.

За Рамос голът е 15-и в Шампионската лига. С повече при защитниците е само легендата на "Реал" Роберто Карлос - 16.

Снимка: Getty Images

"Аталанта" не се предаде и в 83' Луис Муриел намали на 1:2 от пряк свободен удар, но надеждите на бергамаските за обрат бяха прекършени само минута по-късно - влезлият като резерва Марко Асенсио оформи крайния резултат, оползотворявайки подаване на Лукас Васкес.