на живо

Реферът Ивайло Стоянов с геройска проява. Притече се на помощ при катастрофирал камион

Футболният съдия помогнал на турски шофьор да се измъкне от кабината

Реферът Ивайло Стоянов с геройска проява. Притече се на помощ при катастрофирал камион

Футболният съдия Ивайло Стоянов беше сред хората, които първи се притекоха на помощ на катастрофирал турски шофьор на камион в Кресненското дефиле. 

Родният рефер се прибирал от мача между "Брьондби" и "Олимпик" Лион от Лига Европа, на който беше четвърти съдия. Преминавайки през натоварения маршрут по път за родния Петрич, той изпреварил камион, който секунди след това самокатастрофирал в района на гара Пейо Яворов.

Без колебание реферът отбил и с помощта на други хора извадили шофьора от кабината. Водачът на камиона бил в шок и бил откаран в болница. 

Снимка: vox64.com

Причината за катастрофата е загуба на контрол от страна на шофьора. 

"Шофьорът беше в безсъзнание, беше в шок. Слязохме аз и още 3-4 момчета, другия от камиона, направихме жива верига, едно от момчетата влезе вътре в камиона при човека. изкарахме го, звъннахме на 112 и се създаде организация", разказа пред bTV съдията.

В Кресненстото дефиле традиционно се случват пътни инциденти при неспазване на ограниченията и знаците. След катастрофата, в която Стоянов се прояви като герой, пътят беше затворен за около час, докато камионът бъде изтеглен.

Снимка: vox64.com