на живо

Рекордна заплата за Грант в "Левски" и подпис в четвъртък, твърдят в Израел

Емил Велев се размина с поста на помощник на "Герена"

Getty Images

Рекордна заплата в размер на 67 хил. евро на месец ще получава Аврам Грант като треньор на "Левски". Информацията е на израелския сайт Maariv.co.il, който следи сагата с преминаването на специалиста на стадион "Георги Аспарухов".

Грант води преговори лично със собственика на "сините" Спас Русев, а днес отпътува отново за родината си. Очаква се той да се върне в четвъртък (3 август), за да сложи подписа си под договор за 2 години. Ако информацията е вярна, той ще прибира по 800 хил. на сезон.

Информацията е достигнала до сайта от изпълнителния директор на "Левски" Диана Иванова. "Вчера се разбрахме с Аврам Грант да стане част от отбора ни. "Левски" много иска той да води тима. Подписването ще стане след Тиш’а бе-ав. Грант се прибира в Израел и ще е отново тук в четвъртък. Всичко е готово, чакаме само подписването", цитират нейно изказване израелските медии.

Въпреки доброто приятелство на Грант с последния треньор, извел "сините" до титла - Емил Велев, българинът най-вероятно няма да седне на скамейката до бившия мениджър на "Челси". Причината, която посочва сайта е, че има хора, които не искат да върнат Велев на "Герена".