на живо

Рекордната седма целувка между Ноле и купата от Мелбърн (ВИДЕО)

Шампионът позира на традиционната фотосесия

Рекордна седма целувка! Такава даде Новак Джокович на красивия трофей, който получи като победител в Откритото първенство на Австралия. Сърбинът успя да се наложи с 3:0 сета над Рафаел Надал във финала и се превърна в тенисиста с най-много титли от първия за годината турнир от Големия шлем.

По традиция след успеха Ноле направи фотосесия с купата и се срещна с журналисти. Във видимо добро настроение той позира изправен, легнал и седнал на тревата в местния парк по молба на журналистите.

Следващата цел на сърбина е шампионски успех на "Ролан Гарос". Така той ще се доближи на 1 титла от втория в класацията по победи във финалите на турнири от Големия шлем - Надал, който има 17 купи в кариерата си до сега. Роджър Федерер е лидер по този критерий с 20 титли от най-силните тенис турнири.

Снимка: Reuters

Десетки фенове също се бяха събрали да се срещнат с шампиона Ноле, като голяма част от тях бяха негови сънародници, които имат голяма общност в Австралия. Той пък не пропусна да им подари внимание, усмивки и селфита.

Снимка: Reuters