на живо

Рекордьорът Меси пя след класирането за световното (ВИДЕО)

Аржентинецът вече е най-резултатният футболист в квалификации за Мондиал

Reuters

Лионел Меси поведе Аржентина първо към така желаната победа срещу Еквадор, която класира тима за финалите на световното първенство в Русия през 2018 г., а след това даде тон на празненствата в съблекалнята.

Авторът на трите гола за "гаучосите" в мача беше в центъра на купона след успеха. Неговият съотборник Хавиер Масчерано сподели с последователите си в социалните мрежи клип от радостта на тима. В него се вижда, че звездата на "Барселона" не пести глас, а пее песни за победата, докато всичките му съотборници му пригласят и танцуват.

 

Mas Unidos que nunca !!!!!

A post shared by Javier Mascherano (@mascherano14) on

Меси имаше и още един повод за празненство след мача с Еквадор. Хеттрикът му закръгли голмайсторската му сметка на 21 попадения. Това го прави най-резултатният футболист в квалификациите за Мондиал. След себе си Меси остави Луис Суарес и Ернан Креспо с по 19 попадения.

Победата срещу Еквадор беше ключова за аржентинците, които не показаха най-доброто си лице по време на квалификациите и успяха да си подпечатат визите за Русия едва след последния кръг на пресявките.