на живо

Репортерка се оплака, че я бъркат с Джени Суши (ВИДЕО)

"Името на една честна професионалистка е опетнено!", заяви Хелън Йее

Репортерка се оплака, че я бъркат с Джени Суши (ВИДЕО)

Американската журналистка Хелън Йее се оказа косвено засегната от скандала между Кубрат Пулев и Джени Суши. Красавицата трябваше да обяснява, че всъщност няма нищо общо с Кралицата на голото суши и по никакъв начин няма претенции към българския боксьор.

"Разберете, не съм аз! Да, направих интервю с Пулев, но той не ме целуна! Дори не съм седяла близо до него. Омръзна ми да слушам за това. Аз работя здраво!", написа Хелън в своя профил в социалните мрежи, след като получи десетки неприятни съобщения от поддръжници на българина.

Объркването идва от това, че именно Йее направи интервю с българския боксьор преди мача му с Богдан Дину. Тя и Суши си приличат визуално, но според Хелън всички пресечни точки спират с това.

"В бокса съм от 2016 година и не съм я виждала. Не одобрявам това, което Пулев направи. Но е неприятно, защото ме тормозят хора, които мислят, че съм тя и по този начин името на една честна, трудолюбива професионалистка в бокса е опетнено", допълва тя.

Хелън Йее работи за спортното радио "NBC Sports AM920" и има собствено предаване, в което се среща с множество известни боксьори, в това число Дионтей Уайлдър, Чарлс Мартин и легендарния Майк Тайсън.

Преди да стане репортерка, тя се е занимавала професионално с плуване и дори е двукратна шампионка на щата Калифорния. След 9 години активна кариера в басейна, в които преминава през всички възрастови групи на националния отбор на САЩ, тя се насочва към журналистиката.

Снимка: Instagram

Атрактивната ѝ визия пък осигурява няколко ангажимента на модния подиум и фотосесии за корици на списания и реклами.

Първата ѝ работа като журналист е в собственото ѝ онлайн радио, когато е на 22 години. След това я забелязва местна радиостанция и ѝ предлага договор. Тя пише за ESPN и за "Фокс спорт", а в последните години развива активно профилите си в социалните мрежи, където често публикува видеа от интервютата си. В "Туитър" тя има над 12,5 хил. последователи, а профилът ѝ в "Инстаграм" е разглеждан от още повече - над 24,7 хил.

Снимка: Instagram

С огромен труд и отдаденост Йи развива и своя канал в "Ютуб". Спортното ѝ предаване пък е едно от най-чаканите от феновете на бойните спортове. Това обяснява нейното желание да не бъде свързвана с Кралицата на голото суши.

След скандала много приятели на Хелън също апелираха в социалните мрежи да не я бъркат с Равало.

Джени Суши, чието истинско име е Дженифър Равало, нае известната адвокатка Глория Олред, след като българският боксьор я целуна по време на интервю след победата му над румънеца Богдан Дину.

Тя настоява лицензът на Кобрата да бъде отнет от Световната боксова асоциация, а до изслушването на боксьора от Атлетическата комисия на Калифорния на 14 май, той няма право да участва в мачове само в този щат. 

В отговор на исканията на Суши, от щаба на Пулев разпространиха видео, на което се вижда как репортерката се забавлява на партито на боксьора след победата и въпросното интервю.