на живо

Решителни битки в Шампионска лига! Тази вечер по bTV Action, RING и VOYO.BG

Не пропускайте мачовете, определящи кои тимове продължават към елиминациите

Getty Images/Guliver Photos

След пет кръга и три месеца, изпълнени с незабравими мачове и много емоции, моментът на истината в груповата фаза на Шампионска лига настъпи! Тази вечер ще се изиграят първите осем мача от последния кръг в групите, след които окончателно ще стане ясно кои тимове ще продължат битката за трофея през пролетта, кои ще се включат в борбата за Лига Европа и кои ще трябва да гледат отстрани мачовете от еворпейските турнири през пролетта.

Безспорно най-голяма е интригата около двубоя между Волфсбург и Манчестър Юнайтед от Група 2, който ще бъде излъчен пряко по bTV Action от 21:00. "Червените дяволи" са задължени да търсят победата, за да предотвратят сензационно отпадане още в груповата фаза, което за последно се случи на английския гранд преди четири години - през сезон 2011/12.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В момента тимът на Луис Ван Гаал, който отбеляза само един гол в последните си три мача, е на позиция за продължаване напред, заемайки второто място със 7 точки. Това обаче може да се промени при положение, че третият в класирането ПСВ Айндховен (6т.) постигне по-добър резултат от Юнайтед при домакинството си на последния ЦСКА (Москва). Холандският тим не е играл в елиминационната фаза на надпреварата от сезон 2006/07.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Червените дяволи" могат да продължат напред и без да печелят срещу лидера Волфсбург (9т.), но тогава трябва да се надяват на грешка и от ПСВ. Въпреки че е начело, носителят на Купата на Германия също не е сигурен участник в следващата фаза и може да отпадне при загуба от Юнайтед и успех на ПСВ над ЦСКА.

Пряко по RING от 21:00 може да гледате двубоя от Група 3 между Галатасарай и Астана на Станимир Стоилов. След като остана непобеден при домакинствата си в турнира, печелейки 3 точки, тимът на родния специалист трябва да спечели в Истанбул, за да си осигури третото място в класирането и историческо класиране за пролетната фаза на европейските турнири, а именно 1/8-финалите на Лига Европа.

Снимка: БГНЕС

"Знаем, че ни очаква труден мач, но се надявам отборът да покаже максимума от възможностите си. С мачовете в Европа доказахме, че растем, играем добър футбол. Не допуснахме нито една загуба като домакин, направихме голям скок. Дори утре да загубим - това ще бъде много важен опит за нас. Все пак искам да направим още един скок към нашите мечти", заяви Стоилов на пресконференцията преди срещата.

Снимка: БГНЕС

В предишните си две гостувания Астана загуби с 0:2 от Бенфика и 0:4 от Атлетико (Мадрид), а първият мач с Галатасарай в края на септември завърши 2:2, носейки на казахстанския шампион първа точка от надпреварата. Галатасарай също няма шансове за първите две места, заемани от Атлетико и Бенфика, които са с еднакъв актив от 10 точки. Сблъсъкът между лидерите може да гледате пряко на VOYO.BG от 21:45.

На нашата онлайн платформа пряко ще бъде излъчена и срещата Реал (Мадрид) - Малмьо. "Белите" вече си осигуриха първото място в групата, а двубоят е с много по-голямо значение за шведския тим, който води битка с Шахтьор (Донецк) за третото място и участие в Лига Европа. И двата тима са с актив от 3 точки, а украинците гостуват на Пари Сен Жермен (10т.).

На VOYO.BG може да гледате и всички останали мачове от вечерта, а както винаги на btvnovinite.bg напълно безплатно ще бъде излъчено комбинираното предаване от осемте двубоя на специалния канал Champions TV!

Ето и цялата програма на Шампионска лига за вторник вечер:

Волфсбург - Манчестър Юнайтед, 21:00, пряко по bTV Action

Галатасарай - Астана, 21:00, пряко по RING

Реал (Мадрид) - Малмьо, 21:45, пряко на VOYO.BG

Бенфика - Атлетико (Мадрид), 21:45, пряко на VOYO.BG

ПСВ (Айндховен) - ЦСКА (Москва), 21:45, пряко на VOYO.BG

ПСЖ - Шахтьор (Донецк), 21:45, пряко на VOYO.BG

Манчестър Сити - Борусия (М'гладбах), 21:45, пряко на VOYO.BG

Севиля - Ювентус, 21:45, пряко на VOYO.BG