на живо

Решителните сблъсъци за групите на Шампионска лига пряко в ефира на bTV

Getty Images/Guliver Photos

Пет отбора ще си осигурят място в групите на Шампионска лига тази вечер. В 21:45 часа започват реваншите от плейофите за участие в най-комерсиалния футболен турнир. Шанс да играят сред най-добрите в света имат и двама българи: Иван Иванов с неговия Базел и Венцислав Христов със Скендербеу. И двата отбора обаче имат много трудни задачи преди предстоящите сблъсъци. Швейцарците завършиха наравно 2:2 с Макаби (Тел Авив) като домакини, а албанците загубиха на своя стадион от Динамо (Загреб) с 1:2.

Изключително интересен се очертава да бъде сблъсъкът между Селтик и Малмьо. След миналогодишния провал в същата фаза, "детелините" този път успяха да вземат преднина пред шампиона на Швеция в първия двубой, завършил 3:2. Реваншът на скандинавска земя обаче е много вероятно да бъде непредвидим до последните минути.

Предварителните очаквания за интригуващ двубой между Валенсия и Монако се оправдават, като двата отбора изиграха много интересен и отворен мач преди седмица. Испанците имат преднина от 3:1, но треньорът на "монегаските" Леонардо Жардим заяви, че неговите момчета ще направят всичко по силите си, за да преодолеят "прилепите" и да не позволят пет испански отбора да играят в групите на Шампионска Лига.

Снимка: AS Monaco

Последният мач противопоставя тимовете на Шахтьор (Донецк) и Рапид (Виена). Украинският отбор направи важна крачка към успеха, записвайки победа в Австрия преди седмица. Със сигурност желанието на Шахтьор ще е да довърши започнатото и бързо да предреши двубоя, но Рапид може да усложни много плановете им ако стигне до бърз гол в Украйна.

Всички пет срещи ще бъдат излъчени пряко и ексклузивно в каналите на bTV Media Group от 21:45 часа. Коментарното студио, в което водещият Йордан Георгиев и неговия гост - доскорошният селекционер на юношеските национали Александър Димитров, ще обсъдят всички актуални теми преди мачовете, стартира в 21:00 часа. 

 

Монако – Валенсия, 21:45, пряко по bTV Action

Малмьо – Селтик , 21:45, пряко по RING

Динамо (Загреб) – Скендербеу, 21:45, пряко на VOYO.BG

Макаби (Тел Авив) – Базел, 21:45, пряко на VOYO.BG

Шахтьор (Донецк) – Рапид (Виена), 21:45, пряко на VOYO.BG