на живо

Резервата Марсиал реши дербито с "Тотнъм"

"Манчестър Юнайтед" спечели с 1:0 и се доближи до градския съперник

Getty Images

"Манчестър Юнайтед" победи с 1:0 "Тотнъм" в дербито на 10-я кръг на Висшата лига. Така "дяволите" на Жозе Моуриньо прекъснаха серията си от два поредни мача без успех в елита на Англия, а в герой за тима се превърна резервата Антони Марсиал, който бе точен в 81-ата минута след асистенциа на Ромелу Лукаку.

Играчите на Маурисио Почетино загубиха за първи път в първенството от седем кръга насам. Така те остават на трета позиция в Премиър лийг с 20 точки, докато "Юнайтед" е втори с 23 и вече е само на 2 пункта от лидера "Манчестър Сити".

С това попадение французинът се превърна във футболистът с най-много голове като резерва от началото на сезона. Той вече има на сметката си четири такива попадения, след като в шест мача е започвал от скамейката.

Първото по-сериозно положение бе в 12-ата минута, когато на Юго Лорис му се наложи да се намесва решително след опасен удар на Маркъс Рашфорд от пряк свободен удар.

В 73-ата минута Ромелу Лукаку опита диагонален удар, но стражът на "шпорите" изби. В 79-ата минута Лукаку прати топката в дясната греда след удар от границата на наказателното поле.

Решителното попадение в мача падна в 81-ата минута, когато Лукаку с глава продължи топката към Антони Марсиал. Французинът се озова зад защитата на гостите и стреля точно за крайното 1:0.