на живо

Рибери в средата на скандал със златна пържола и псувни (ВИДЕО)

Съпругата на футболиста на "Байерн" Мюнхен също се включи в размяната на обиди

Getty Images

2019 г. започна с лют скандал за футболиста на "Байерн" Мюнхен Франк Рибери, заради който той ще бъде глобен солено от своя клуб.

Преди дни французинът публикува в социалните мрежи клип, на който се вижда, че яде пържола, обвита в ядливо злато. Майстор на тази вкусотия е турски готвач, станал известен с атрактивния си начин на посоляване на ястията. Според запознати такова угощение е струвало на футболиста 1200 евро.

Именно впечатляващата цена предизвика вълна от критики срещу показността. Рибери бе обвинен, че харчи парите си за ненужен лукс и парадира с това, вместо да подкрепя благотворителни каузи. 

"Господин Рибери, ако не знаете какво да правите с парите си, по света има много благотворителни инициативи, за които да ги дадете", заяви френската журналистка Одрю Пулвар. 

Това отприщи гнева на Рибери, който не спести обиди по адрес на представителите на медиите. Футболистът им пожела неприятни неща, свързани с роднините от женски пол, а след това добави: "Не ви дължа нищо! Успехът ми е благодарение на Господ и на хората, които ме подкрепят. Какво правя с парите си е моя работа!"

Снимка: Getty Images

С подобен тон в социалните мрежи се включи и съпругата на Рибери - Уахиба. "Радвам се, че надничате и в кухнята ни. Ще повърна! Горката Франция! Пълна е с идиоти...", написа тя.

Атаката на семейство Рибери продължи с нови думи от футболиста. "Защо не говорите за мен, когато правя дарения? Предпочитате да пишете за семейната ми ваканция и за това какво съм ял! А очилата на госпожа Пулвар са от черупка на костенурка и струват 3000 евро.", добави той.

Скандалът веднага бе препечатан в германските медии, които потърсиха "Байерн" Мюнхен за обяснение. От клуба отговориха, че няма как да държат сметка на Рибери, след като той е във ваканция, но осъдиха поведението му и неприличния език. Заради действията си футболистът ще бъде глобен, въпреки че застават изцяло зад играча, предвид обидите от френските медии по адрес на семейството му.

Тагове:

Франк Рибери