на живо

"Рилски спортист" на финал за Купата, разгроми "Балкан" с 42 точки разлика

Дерби нямаше

Lap.bg

"Рилски спортист" е първият финалист в турнира за Купата на България по баскетбол за мъже. Момчетата на Людмил Хаджисотиров сразиха "Балкан" Ботевград с 42 точки разлика, а срещата в "Арена Асарел" в Панагюрище завърши при резултат 90:48 (22:14, 25:16, 22:8, 21:10).

Самоковци ще се изправят срещу победителя от мача между "Левски Лукойл" и "Ямбол" на финала на турнира, който е в понеделник от 19:00 часа.

Миналогодишният финалист "Балкан" изнесе един от най-слабите си мачове от доста време насам.

Снимка: Lap.bg

"Рилски спортист" започна срещата с пределна мотивация и концентрация и още в началото поведе с 10:2. Въпреки опитите на "зелените", първата четвърт приключи 22:14 за тима от Самоков.

Във втората четвърт "Рилецо" продължи да се откъсва в резултата, като в средата на частта разликата вече бе двуцифрена. Защитата на самоковци бе отлична, а стрелбата от тройката на "Балкан" бе кръгла 0.

В третата част нямаше абсолютно никаква интрига, а авансът на тима на Хаджисотиров стигна 32 точки.

В последната четвърт "Рилски спортист" се забавляваше на паркета, а в игра се появиха и юношите на двата състава. 

Снимка: Lap.bg

Шестима баскетболисти на "Рилецо" завършиха с двуцифрен актив - Брандън Браун вкара 15 със 7 асистенции, Николас Карвачо 14 с 15 борби. Тихомир Желев, Павлин Иванов и Мирослав Васов отбелязаха по 13, а Алекс Симеонов се записа с 10 и 11 борби.

Тауан Ейджи и Димитър Димитров вкараха по 14 точки за "Балкан".