на живо

Рио Фърдинанд: Кристиано е Бог!

Португалецът отбеляза трети хеттрик във вратата на Ян Облак

Getty Images

Петкратният носител на "Златната топка" Кристиано Роналдо за пореден път показа, че е мъж за големите мачове. Снощи той отбеляза 25-ия си кариерен гол в 33 мача срещу "Атлетико" Мадрид, а осмият му хеттрик в Шампионската лига класира "Ювентус" за топ 8 на най-авторитетния клубен турнир.

Също така три от четирите му хеттрика срещу "дюшекчиите" са отбелязани, когато на вратата е бил Ян Облак.

Никога преди "бианконерите" не бяха постигали подобен обрат след изоставане от 0:2 в Шампионска лига.

Бившият съотборник на Роналдо в "Манчестър Юнайтед" - Рио Фърдинанд, не спести суперлативите си по адрес на голмайстора.

"Роналдо е жив футболен Бог. Лудост е това, което прави. В Шампионската лига той притежава всеки рекорд, който можете да си представите. Има толкова хеттрика, колкото и Меси. Той направи това срещу "Атлетико" Мадрид - отбор, който е добре познат с отличната си защита. А те успяха да вкарат три гола, това е хеттрик", възкликна бившият защитник на "червените дяволи".

Португалецът е едноличен лидер при нападателите в надпреварата със 124 гола. Той се изравни с големия си съперник Лионел Меси, като и двамата са с по 8 хеттрика. Освен това Роналдо е допринесъл за 77 попадения в 77 мача в директни елиминации.