на живо

Ривалдо: "Пари Сен Жермен" е бъдещето на Меси

"Това е отбор, в който той може да продължи да печели трофеи"

Легендата на "Барселона" Ривалдо смята, че капитанът на тима Лионел Меси ще продължи кариерата си в "Пари Сен Жермен". Коментарът на бразилеца идва дни, след като испанският вицешампион бе разбит с 1:4 насред "Камп Ноу" в първия осминафинал между двата тима от Шампионската лига.

"Тази тежка загуба от ПСЖ по всяка вероятност ще бъде последният мач на Меси на "Камп Ноу" в Шампионската лига. "Барселона" не може да му предостави реална възможност да печели трофеи. Бъдещето му е ПСЖ, личи си.", заяви Ривалдо, цитиран от "Марка".

"Меси вече прехвърли 30-те и поема отговорност за целия отбор. Ситуацията се влоши след раздялата на "Барселона" с най-добрия му приятел - Луис Суарес. Този ход направи "Атлетико" Мадрид по-силен отвсякога."

Според носителя на "Златната топка" за 1999 г., каталунският гранд няма силите да постигне обрат срещу ПСЖ на "Парк де Пренс".

"Нито един от играчите не вярва, че е възможно. Няма как да стане..."

48-годишният Ривалдо, който игра за "блаугранас" в периода 1997-2002 г., подкрепя Жоан Лапорта на президентските избори в "Барселона".

"Да, публично заявявам подкрепата си за него, защото вярвам, че клубът се нуждае от една такава силна фигура, която може да го върне там, където е неговото място", каза Ривалдо.