на живо

"Ривър" - "Бока" отново отложен!

Този път за неопределено време

Reuters

Суперкласикото на Аржентина между "Ривър Плейт" и "Бока Хуниорс" няма да се играе и тази вечер (25 ноември)! Двата тима трябваше да излязат един срещу друг във втори мач от финала за Копа Либертадорес в събота (24 ноември), но автобусът на гостите бе атакуван при пристигането им на стадион "Монументал". 

При инцидента пострадаха част от футболистите на "златно-сините", а мачът първоначално бе отложен за няколко часа. След като стана ясно, че играчите на "Бока" не са в добро физическо и психическо състояние за да излязат на терена, той бе преместен за следващата вечер.

При разговорите, които последваха днес, мачът бе отложен отново, този път за неопределено време. От Футболната федерация на Южна Америка (КОНМЕБОЛ) съобщават, че решение за провеждането на срещата ще бъде взето на 27 ноември.

Вариантите за провеждане на срещата са няколко, като един от обсъжданите е той да бъде част от световното клубно първенство през декември в Обединените арабски емирства. Именно победителят от този мач трябваше да представя Южна Америка в турнира.

По-вероятни обаче изглеждат вариантите мач да се играе на неутрален терен или без публика в началото на декември. Това обаче би довело до скандал с над 66-те хиляди фенове на "Ривър Плейт", които притежават билети за двубоя.

Снимка: Reuters

До отлагането за неопределено време се стигна, след като от "Бока Хуниорс" изпратиха декларация, в която се казва, че мач ден след нападението над автобуса би бил неравностоен, предвид стреса и физическите поражения върху играчите.

От "Ривър Плейт" се обявиха за провеждане на мача!

Снимка: Reuters

В крайна сметка от КОНМЕБОЛ заявиха, че мач няма да има. 

Двата тима за първи път се срещат на финал на Копа Либертадорес. Първата среща на "Ла Бомбонера" завърши при резултат 2:2, а головете на чужд терен не носят предимство, така че съдбата на титлата трябваше да се реши във втората среща.