на живо

"Ривър" - "Бока" в Мадрид и без домакинско предимство

Дългоочакваната среща ще се изиграе на 9 декември

Reuters

Аржентинското Суперкласико между "Ривър Плейт" и "Бока Хуниорс" ще се изиграе на 9 декември в Мадрид от 21:30 ч. българско време. Арена на сблъсъка ще бъде стадион "Сантяго Бернабеу" - домът на "Реал" Мадрид. Това обявиха от Футболната асоциация на Южна Америка (КОНМЕБОЛ) в официално съобщение на своята страница

Двата гранда излизат за първи път един срещу друг във финала на Копа Либертадорес. Първият мач се игра на "Ла Бомбонера" пред агитката на "Бока" и завърши 2:2. Головете на чужд терен обаче не са фактор в решителните срещи, за това се очакваше всичко да се реши във втория мач.

Той трябваше да се изиграе на 24 ноември на "Монументал" пред феновете на "Ривър", но безредици при пристигането на автобуса на противниците накараха организаторите да отложат мача с час, след това с цял ден и в крайна сметка, след обсъждане, той бе преместен за 9 декември.

Заради възникналата ситуация "Ривър Плейт" ще бъде глобен с 400 хил. долара. Клубът ще трябва да изиграе и следващите 2 мача от международните турнири в Южна Америка без публика. "Милионерите" могат да обжалват тези наказания.

Снимка: Reuters

Те обаче ще трябва да се примирят с присъствието на фенове на "Бока" на трибуните в Мадрид. Заради ексцесиите "Ривър" губи домакинското си предимство. 

"Футболът трябва да е един спортен празник и ние трябва да напомним на феновете в Южна Америка и по целия свят, че трябва да живеят в мир, да уважават съперника и да почитат тези ценности", се казва в съобщението на КОНМЕБОЛ.