на живо

"Ривър Плейт" спечели аржентинското Суперкласико

"Бока Хуниорс" обаче остава лидер в първенството

Facebook

"Ривър Плейт" спечели Суперкласикото на Аржентина, след като победи лидера "Бока Хуниорс" с 3:1 в среща от 24-ия кръг. Гонсало Мартинес, Лукас Аларио и лидерът при голмайсторите в първенството Себастиан Дриуси вкараха попаденията за успеха на "Ривър".

Бяло-червените от "Ривър" запазиха надеждите си за шампионска титла, след като събраха 45 точки с победата. Начело е "Бока" с 49, пред "Сан Лоренсо" с 46, който спечели с 1:0 при гостуването си на "Уракан".

Мартинес и Лукас Алваро дадоха аванс на гостите в 15-ата и 24-ата минути. Ветеранът Фернандо Гаго върна едно попадение в последната минута на първата част, а Дриуси вкара 15-ия си гол за сезона в добавеното време на мача и след това получи жълт картон за сваляне на фланелката от радост.

Мачът започна типично за това Суперкласико - бързо темпо и много страст в играта, а публиката не спираше да реагира при всяко събитие на терена или възможност за гол.

"Бока Хуниорс" имаше проблеми по фланговете и крайните защитници не получаваха помощ, а също така и нападателят Дарио Бенедето нямаше кой знае колко опции да вкара през целия мач. В 15-ата минута Дриуси отне топката в половината на Бока и подаде на Мартинес, който меко премина през защитата и я прокара зад вратаря Агустин Роси. Само 9 минути по-късно преднината на гостите беше удвоена, след като Аларио овладя една изчистена топка и без да се бави я прати в десния ъгъл на вратаря Роси. Стражът се опита да я улови, но само я отклони в мрежата.

Общо 10 жълти картона вдигна съдията Патрисио Лустао, като най-лошото влизане беше в 30-ата минута, когато Франк Фабра от "Бока" се стрелна остро с двата крака в дриблиращия Хорхе Морейра от "Ривър Плейт".

След като завършиха първото полувреме с гол, домакините от "Бока" се втурнаха в атаки през второто, търсейки поне равенство. Те пуснаха на терена Пабло Перес и Валтер Боу в помощ на атаката, но пък това отслаби отбраната им. Така Дриуси в добавеното време вкара за 3:1 след подаване на Инасио Фернандес.