на живо

Ариен Робен се завръща на терена в помощ на родния си тим

Чудесни новини за феновете на "Грьонинген"

Twitter

Ариен Робен се завръща в професионалния футбол. Година след обявяването на края на състезателната си кариера, 36-годишният нидерландец ще облече отново екипа на родния си тим "Грьонинген" в опит да му помогне в тежките времена. 

Полузащитникът игра за първия тим на "Грьонинген" между 2000 и 2002 година преди да премине през ПСВ Айндховен, "Челси", "Реал" Мадрид и "Байерн" Мюнхен.

"Скъпи приятели на футбола и фенове на "Грьонинген". Бях на 12 години, когато започнах да играя в юношеската академия на "Грьонинген". Записах домакинския си дебют срещу "Фейенорд", когато бях на 16. Две години по-късно осъществих трансфера си в ПСВ Айндховен. След чудесно 18-годишно приключение… се прибирам у дома! Обратно в "Грьонинген". Прибирам се във време на криза, която удари и "Грьонинген". Прекрасно е да видя как всички подкрепят отбора. Това ме накара да помисля какво още мога да сторя за клуба.

Послушах призива на нашите фенове: "Ариен, последвай сърцето си": завръщане като играч на "Грьонинген". Започнах да играя с тази мисъл и сега я направих моя мисия. Искам да направя завръщането си като футболист, като играч на "Грьонинген".

В момента не съм сигурен дали това ще се случи. Това, в което съм убеден, е, че желанието и мотивацията ми ще са 100-процентови. Ще бъде тежко физическо предизвикателство, но ще го приема! Ще работя усърдно и щом усетя, че всичко е наред, що се присъединя към отбора за първата тренировка през новия сезон. Надявам се да видя всички възможно най-скоро! Защото мечтата ми е да играя с екипа на "Грьонинген". Все още не сме стигнали до там, но човек може да мечтае. Дано се видим скоро", заяви Робен във видеообръщение, публикувано от клуба.