на живо

Баутиста Агут и Троицки се присъединяват към Димитров и Тийм за "София Оупън"

Испанецът ще защитава титлата си от първото издание на турнира

atpworldtour.com

Роберто Баутиста Агут и Виктор Троицки потвърдиха участието си във второто издание на Garanti Koza Sofia Open. Преди тях това направиха най-добрият ни тенисист Григор Димитров и номер 9 в света Доминик Тийм.

Испанецът, който в момента е номер 14 в ранглистата, спечели 2 титли този сезон - в Оукланд и в София, а преди седмица стигна до финала на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Шанхай, след като победи по пътя си Жо-Вилфред Цонга и световния номер едно Новак Джокович. 

Троицки се завръща в българската столица след още един силен сезон, в който защити титлата си в Сидни, спасявайки мачпойнт на Григор Димитров на финала. Той игра на финала на "София Оупън", но загуби с 3:6, 4:6 от Баутиста Агут. В момента сърбинът е номер 28 в света.

"Страхотно е да приветстваме с добре дошли и двамата финалисти", заяви директорът на турнира Пол Макнами.

"Потвърждението на Баутиста Агут ни дава вече трима тенисисти от топ 20, а Троицки ще добави класа на корта. Решението им да дойдат отново е утвърждаване на София като спирка в Тура и подкрепа за нашите планове турнирът да остане тук и за в бъдеще", добави той.

Garanti Koza Sofia Open 2017 ще се проведе от 5 до 12 февруари 2017 г., а билеите са в продажба от сряда (26 октомври).

Цените им започват от 10 лв. Деца и пенсионери ползват 50% отстъпка в първите пет дни на турнира и 25% за останалите три, както и за седмичните билети. Зрителите могат да спестят до 160 лева, купувайки си седмичен билет.