на живо

Роберто Карлос облича екипа на аматьорски тим срещу 6 евро

Легендата се включи в благотворителна кампания

Роберто Карлос е може би най-великият ляв бек в историята на футбола. В продължение на 11 сезона с "Реал" Мадрид бразилецът стана четирикратен шампион на Испания и вдигна три пъти трофея от Шампионската лига. Междувременно записа 125 мача за националния отбор и триумфира в Мондиал 2002.

Вече 48-годишният Карлос, който окачи бутонките през 2015 г., обаче се завръща и може да бъде привлечен от аматьорски отбор срещу скромната сума от 5 паунда (6 евро)!

Легендата се включи в английска благотворителна кампания, чиято цел е да помогне на деца в неравностойно положение. Инициативата подкрепиха още бившата националка на "Трите лъва" Ени Алуко и популярният футболен коментатор Крис Камара.

Желаещите да стреснат съперника с привличанието на Роберто Карлос, макар и само за един мач, участват в томбола с билети от по 5 паунда (6 евро). Ограничение на закупената бройка няма. Победителят ще бъде изтеглен на 31 януари, малко преди затварянето на зимния трансферен прозорец.

"Тренирам от няколко седмици, за да съм в кондиция след трансфера. Леко съм притеснен за първия ми мач след 6-годишна пауза. Нямам търпение да се срещна с момчетата и, разбира се, да видя противника.", сподели Роберто Карлос.

Бразилецът разкри, че по време на славната си кариера на три пъти е бил близо до подпис с тим от Острова.

"Бях много млад, когато от "Астън Вила" ме искаха, после "Бирмингам" и "Челси". Така и не се стигна до трансфер. За мен беше чест, че "Челси" проявява интерес. Говорих с клубния президент Роман Абрамович, но нямах желание да се конкурирам за титулярно място с Ашли Коул.", заяви легендата.