на живо

Роби Фаулър: Ако Салах иска трансфер, "Ливърпул" трябва да го пусне

"Клоп не разчиташе на Коутиньо заради настройката му", припомни легендата

Един от големите любимци на феновете на "Ливърпул" - Роби Фаулър, коментира случващото се в клуба след кошмарната серия от 6 поредни домакински загуби, която е без аналог в над 128-годишната история на "червените". Бившият английския национал смята, че ако голямата звезда на тима Мохамед Салах не се чувства щастлив на "Анфийлд" и иска трансфер, "Ливърпул" трябва да го пусне.

"Ако играчът опитва да си уреди трансфер, клубът трябва да го пусне. Не нападам Салах. Аз съм му голям фен. Но същевременно вярвам, че в днешно време трансферите се случват според желанието на футболиста. Сега топката е в неговото поле.", написа Фаулър в колонката си в авторитетния британски в-к "Мирър".

"Клоп не разчиташе на Коутиньо заради настройката му и това, че не бе отдаден на отбора. Мениджърът не искаше да има подобно влияние в съблекалнята. Така че, ако Салах не се чувства щастлив, "Ливърпул" трябва да го продаде и да използва получената сума за промени в отбора.", допълни Фаулър.

Въпреки че е голмайстор на тима и един от най-добрите за "Ливърпул" от началото на сезона, Салах изглежда фрустриран. Усеща се и напрежение между него и мениджъра Клоп, което бе изведено на преден план в дербито срещу "Челси", загубено от мърсисайдци с 0:1. Тогава Салах бе сменен след около час игра и даде да се разбере, че е разгневен от треньорското решение.

Малко по-късно агентът на египетската звезда - Раби Абас, използва социалната мрежа "Туитър", за да публикува... просто една точка. Това породи спекулации относно бъдещето на Салах, което ще стане ясно в следващите няколко месеца.