на живо

"Ролан Гарос" ще бъде със зрители по трибуните

Капацитетът ще бъде зает на до 60%

Getty Images

Откритото първенство на Франция по тенис - "Ролан Гарос", ще се проведе със зрители, но капацитетът на трибуните ще бъде зает на до 60% процента. Това обяви президентът на Френската федерация по тенис Бернар Жюдичели.

Той уточни, че на основните кортове заедно ще могат да седят до четирима души, като между всяка група ще трябва да има поне една празна седалка.

На по-малките кортове всяка втора седалка ще трябва да остане празна.

Жюдичели посочи, че очаква на финала на "Ролан Гарос" да присъстват около 10 000 души при капацитет на корт "Филип Шатрие" от 15 000.

При предвижването си между отделните кортове в комплекса в Париж зрителите ще бъдат задължени да носят маски, а докато гледат мачове това ще бъде препоръчително.

Всички тези мерки могат да бъдат преразгледани, но само ако френското правителство смекчи допълнително мерките срещу коронавируса.

Ако ситуацията се влоши, организаторите на "Ролан Гарос" са готови чрез жребий да анулират част от закупените за турнира билети.

Откритото първенство на Франция трябваше да се състои през месец май, но заради пандемията от COVID-19 бе отложено за есента, като началото му ще бъде дадено на 27 септември - само две седмици след края на US Open.