на живо

Ролка от касов апарат отложи ПАОК - "Олимпиакос"

Край стадион "Тумба" полицията разпръсна феновете със сълзотворен газ

Reuters

Дербито в гръцката Суперлига ПАОК - "Олимпиакос" бе отложено, след като старши треньорът на "Олимпиакос" Оскар Гарсия бе ударен с ролка от касов апарат, хвърлена от трибуните на стадион "Тумба" в Солун.

Испанският специалист падна на земята и се държеше за лицето, след което бе откаран в болница, където прекарал нощта заради кървене от вътрешната страна на устните.

Снимка: Reuters

В знак на протест срещу инцидента ръководството на "Олимпиакос" прибра играчите в съблекалнята. Повече от 2 часа и половина след насрочения час за начало на мача реферите отмениха срещата.

Безредиците продължиха и край стадион "Тумба", където феновете влязоха в ръкопашен бой с полицията и бяха разпръснати със сълзотворен газ.

Очаква се Гръцката футболна федерация да присъди служебна победа на "Олимпиакос" с 3:0 и да отнеме три точки от актива на ПАОК. Клубът от Солун вероятно ще трябва да плати 90 000 евро глоба и да играе два домакински мача без публика.

Снимка: Reuters

Подобно наказание ще нанесе тежък удар по шампионските амбиции на ПАОК, който в момента е начело с 6 точки пред третия "Олимпиакос", но санкцията ще изравни двата отбора в класирането.

Втори в класирането е АЕК Атина, който при победа днес над "Атромитос" ще излезе начело.