на живо

"Рома" на прага на рекорди и антирекорди преди двубоя с ЦСКА (ВИДЕО)

Срещата от Лигата на конференциите - в четвъртък от 19:00 ч., пряко по bTV Action

"Рома" на прага на рекорди и антирекорди преди двубоя с ЦСКА (ВИДЕО)

"Рома" e близо до рекорди и антирекорди преди мача с ЦСКА в четвъртък (9 декември). Римските "вълци", които в 19 поредни срещи в европейските клубни турнири са вкарали поне по един гол, биха изравнили 24-годишния рекорд на "Ювентус", ако отбележат и в предстоящия двубой от Лигата на конференциите.

Мача можете да гледате в четвъртък (9 декември) от 19:45 ч. в ефира на bTV Action. Коментарното ни студио, с водещ Иван Боянов, започва в 19:00 ч.

След загубата от "Интер" през уикенда напрежението в Рим се повиши. Треньорът Жозе Моуриньо записа осмото си поражение в елита на Италия, а историята показва, че това може да бъде опасно за него.

Предишният път, в който ръководен от него отбор е записал 8 шампионатни загуби в периода август-декември беше през 2015 г. Тогава търпението на Роман Абрамович в "Челси" се изчерпва и той уволнява Специалния.

В ЦСКА положението в Европа също не е розово. "Червените" са допуснали поражение в последните си 3 срещи, а по-лошо са се представяли единствено през 2009 г., когато в 5 поредни двубоя в Лига Европа си тръгват с празни ръце.

Последният случай, в който ЦСКА беше домакин на "Рома", спечели с 3:1 с голове на Али Соу и Тиаго Родригеш и беше на 10 декември 2020 г., само ден по-късно от предстоящия дуел.