на живо

"Рома" пречупи "Болоня", Антов влезе като резерва

Минимален успех за "римските вълци"

Getty Images

"Рома" записа минимален успех с 1:0 като домакин на "Болоня" в мач от 30-ия кръг на италианската Серия "А". Около половин час за гостите игра националът Валентин Антов, който се появи в игра през втората част на мястото на Лоренцо Де Силвестри.

За родният централен защитник това бе втори двубой с екипа на "фелсинейте". Той дебютира на 3 март, когато бе титуляр при поражението с 0:1 от "Каляри".

На "Олимпико" в Рим единственото попадение отбеляза Борха Майорал в 44'. Испанският нападател, който играе за "джалоросите" като преотстъпен от "Реал" Мадрид, се възползва от грешка на Данило, излезе сам срещу вратаря Лукаш Скорпуски, преодоля го и прати топката в мрежата за 1:0.

Снимка: Getty Images

През втората част "Рома" не изпусна контрола и запази крехкия си аванс. Въпреки успеха, столичани остават на седмата позиция с актив от вече 54 точки - на 7 от четвъртия "Аталанта" и зона "Шампионска лига". "Болоня" е на 11-о място с 34 - 12 над зоната на изпадащите.

В следващия кръг "Болоня" приема "Специя" на друг роден национал - Андрей Гълъбинов, а "Рома" гостува на борещия се за оцеляването си в елита "Торино".